Adison Uutiset

3/2018

Vuoden 2017 Vuodenputkiremontti kilpailun voitto

Adison Oy ja sen henkilökunta jälleen palkittuna vuoden 2017 putkiremonttikilpailussa

Voitto tuli Keinutie 7 ja Keinutie 9 Ryhmäkorjaushankkeesta jossa 216 asuntoa. Vaikka voitto oli jaettu As Oy Säästökankaan kanssa, oli siinäkin hankkeessa mukana Adisonilla nykyisin olevat työmaan johtohenkilöt.

” Tavallaan voitimme kaksi kertaa samana vuonna saman kisan ”

Vuosien varrella tämä voitto oli jo viides jossa yhtiö tai sen henkilöt ovat mukana joten kyllä me jotakin teemme muita selvästi paremmin.


3/2018

UUTTA TUOTANTOA 2018

Helsingin Hermannin kaupunginosassa aloitamme KVR-tuotantona kerrostalon linjasaneerauksen suunnittelun osalta keväällä 2018. Operatiivinen työ toteutetaan 2019.

Merellisessä Laajasalossa alkaa KVR-tuotantona kohde perinteisin menetelmin suunnittelu on käynnissä ja itse operatiivinen työ ajoittuu loppuvuoteen 2018 kuitenkin niin, että asuntojen osalta ollaan valmiina vielä 2018 aikana.

Kallionsydämessä aloitetaan kesällä 2018 kerrostalokiinteistön peruskorjaus perinteisin menetelmin, kohde valmistuu alkuvuoteen 2019.

Sörnäisissä alkaa 5/2018, 56 asunnon 8 kerroksinen uustuotannon aikainen kohde, jossa kaikki kiinteistön talotekniikka ja märkätilat uudistetaan perinteisin menetelmin. Kiinteistöön ilmanvaihto saneerataan uusilla lämmöntalteenotto laitteilla ja kiinteistön energiatalous saatetaan vastaamaan nykyisiä normeja.

Espoon Olarissa alkaa pienkerrostalojen linjasaneeraus 7/2018 ja valmistuu 12/2018 kohteessa suoritetaan laajat perinteisen mallin mukaan suoritettavat peruskorjaukset.

Lauttasaaressa alkaa perinteinen linjasaneeraus Projektinjohtourakkana, 66 asunnon kohteessa 5/2018 ja valmistuu 12/2018.

Roihuvuoressa alkoi 2/2018 200 asuntoa käsittävä kolmen taloyhtiön muodostama Ryhmäkorjaushanke jossa suoritetaan perinteinen linjasaneeraus. hanke valmistuu 6/2019.

Pihlajamäessä alkoi 1/2018 114 asuntoa käsittävän kiinteistön perinteinen linjasaneeraus jossa parannetaan myös talon energiataloutta uusilla LTO-järjestelmillä hanke valmistuu 9/2018.


9/2017

Uusia kohteita

Uusi kohde Vantaalla:
Olemme aloittaneet elokuussa perinteisen linjasaneerauksen Vantaan Vaaralassa. Kohde koostuu kuudesta erillisestä talosta jossa jokainen huoneisto on varustettu omalla löylyhuoneella, erillis-wc:lla sekä suurella kylpyhuoneella. Asuntojen märkätilat, löylyhuoneet, vesijohdot ja viemäröinnit sekä sähköt uusitaan. Huoneistojen tietoliikenneyhteydet ja antennijärjestelmät nostetaan 2010-luvulle. Piha-alueilla uusitaan tekniikkaa talojen välillä ja aluevalaistus toteutetaan uudelleen ja tulevaisuuteen varaudutaan mahdollistamalla mm. sähköautojen lataamisen. Kohde tehdään nopeutetusti kahdella ryhmällä ja valmistuu vielä vuoden 2017 loppuun.

Uusi kohde Tammisalossa:
Olemme aloittaneet elokuussa Helsingin Tammisalossa perinteisen linjasaneerauksen. Kohde koostuu kahdesta kerrostalosta. Märkätilat saneerataan kokonaisuudessaan sähkövarusteineen. Huoneistoissa tietoliikenne ja antennijärjestelmät päivitetään nykytasolle. Yhteistiloissa taloyhtiön yleiset tilat ja saunaosasto saneerataan ja porrashuoneet maalataan. Kohde valmistuu tammikuussa 2018.

Helsingin Kalliossa:
Aloitamme syksyllä suuren hankkeen Kallion sydämessä, jossa taloyhtiön linjasaneeraus on poikkeuksellisen laaja sisältäen perinteisen märkätilasaneerauksen lisäksi koko sähköjärjestelmien ja lämmitysjärjestelmien uusimisen. Myös porrashuoneet restauroidaan kokonaan alkuperäistä kunnioitten museoviraston ohjeiden mukaisesti. Työt alkavat yhtiön yhteistiloissa syksyn aikana ja asuntojen työt aloitetaan kevättalvella 2018. Koko kohde valmistuu elokuussa 2018. Kohteessa jatketaan Adisonin kehittämää nopean läpimenon mallia ja nyt menestykseksi todettu malli viedään viritettynä yli 100 vuotiaaseen taloon. Hanke on erittäin merkittävä kooltaan, toteutustavaltaan sekä aikataulultaan hankeen kaikille osapuolille.

Helsingin Lauttasaaressa:
Adison jatkaa historiansa kolmanteen allianssiurakalla toteutettavaan kerrostalon linjasaneerauskohteeseen. Tällä kertaa viisaan urakoitsijavalinnan teki taloyhtiö Lauttasaaresta. Allianssi-hengen mukaisesti kustannukset ovat taloyhtiölle auki ja nähtävillä alusta alkaen. Allianssi sallii urakan hankesisällön voimakkaankin muuttumisen, lähtökohtaisesti kuitenkin kiinteistön märkätilat uusitaan ja niihin liittyvät LVIS-tekniikat. Yhteistiloja saneerataan yhtiössä vielä erikseen sovittavassa laajuudessa ja budjetissa.

Allianssi edellyttää hankkeen osapuolilta rautaista ammattitaitoa jota löytyy pääkaupunkiseudulta vain harvasta yrityksestä. Lisäksi urakkamuoto edellyttää kaikilta osapuolilta yhteistyötaitoja, kiinteistön ja teknisten ratkaisujen elinkaaren ymmärtämistä ja loppukädessä tärkeimmän eli rakennuksen asukkaan tahtotilan ymmärtämistä. Adison Oy kiittää luottamuksesta jälleen kerran ja palkitsee valitsijansa nopealla aikataululla ja parhaalla laadulla. Kohde valmistuu kesään 2018

Helsingin Pihlajanmäessä:
Aloitamme loppuvuodesta Pihlajanmäessä 115 asunnon perinteisen linjasaneerauksen. Hankkeessa saneerataan lähes kaikki yhtiön yhteistilat ja mm. entisten saunatilojen lisäksi vanhaan suureen lämmönjakohuoneeseen (nykyään käytännössä hukkatilaa) rakennetaan uusi suuri saunaosasto/kylpylä vastaamaan asukkaiden tarpeita. Kohteessa uusitaan myös porrashuoneiden sisäänkäynnit sekä saneerataan vesikatto ja osa yläpuolista julkisivua. Kohteeseen tulee myös uuden tekniikan mahdollistamia energiataloudellisia ratkaisuja. Kohde valmistuu syksyllä 2018.

7/2017

Adison Oy.n organisaatiossa tapahtuu muutoksia 15.7.2017 alkaen

Lue lisää…

5/2017

Adison laajentaa osaamistaan sähköurakointiin ostamalla Vantaan Sähkö-Jope Oy:n liiketoiminnan.

Lue lisää…

4/2017

As Oy Cytisus

Espoon Olarissa 30 asunnon, kahden erillisen talon muodosta kokonaisuus saneerataan perinteisin menetelmin vastamaan nykypäivän vaateita. Kohteen erikoispiirteenä on huoneistokohtaiset saunat ja suuret märkä/saniteettitilat Myös yhtiön yhteiset tilat päivitetään urakan yhteydessä. Kohde alkaa 5/2017 ja valmistuu 10/2017

10/2016 – 03/2017

As Oy Mursu

Vuosisadan alun yli 100 asuntoinen uniikki kohde arvostetulla Töölön alueella peruskorjattiin kokonaisuudessaan LVIS- sekä kaasujärjestelmien osalta, sisältäen kaikkien märkätilojen peruskorjauksen. Kohteessa toteutettiin myös  kaikkien kellaritilojen uudelleen järjestelyt sekä kaikki liiketilat saneerattiin kokonaisuudessaan. Osaan entisistä liiketiloista tehtiin uusia asuntoja. Urakka aloitettiin syksyllä 2015 ja kohde luovutettiin alkuperäisen aikataulun mukaan loppuvuodesta 2016.

As Oy Pääskynpesä

Kuuden erillisen pienkerrostalon muodostamassa 70 -luvun asuntoyhtiössä uusittiin perinteisellä menetelmällä koko Lvis-tekniikka laajoine alueverkostoineen kokonaisuudessaan. Työt kohteessa aloitettiin alkuvuodesta 2016 ja kohde luovutettiin syksyllä 2016

As Oy Lentokapteeninkuja 4

Merellisessä Lauttasaaressa pienkerrostalon ja rivitalon muodostamassa kokonaisuudessa tehtiin perinteinen putkiremontti laajoine osakasmuutoksineen ja pihauudistuksineen. Kohde aloitettiin keväällä 2016 ja luovutettiin syksyllä 2016

As Oy Hämeenlinnan Vanhakaupunki 11

Aivan Vanajaveden rannalla sijaitseva 1800 -luvun historiallinen ja Museoviranomaisten suojelema hirsirakennus muutettiin 8 asuntoa käsittäväksi luksuskotikokonaisuudeksi. Erittäin haasteelliset rakenteet ja suojelun tuomat erityspiirteet toivat vahvasti esille Adisonin henkilökunnan erityisosaamisen myös ei niin perinteellisessä korjausrakentamisessa. Kohde aloitettiin kesällä 2016 ja valmistui alkuvuodesta 2017

As Oy Keinutie 7 ja 9

Yli 200 asuntoinen 8-kerroksinen RK-hanke, joka toteutetaan tavoitehintaisena projektinjohtourakkana. Kohteessa toteutetaan LVIS-tekniikan uusiminen perinteisen putkiremontin menetelmin sekä märkätilasaneeraukset. Kohteessa on kiinnitetty erityistä huomiota linjakohtaiseen läpimenoaikaan, joka on 6 viikkoa. Kohde aloitettiin alkuvuodesta 2016 ja valmistuu kesällä 2017

As Oy Urkupillintie 7

96 asuntoinen 70 -luvun pienkerrostalojen muodostama kokonaisuus, jossa saneerataan LVIS-tekniikka ja märkätilat perinteisellä menetelmällä. Kohde toteutetaan nopealla 4-viikon linjakohtaisella läpimenoajalla. Koko hanke aloitettiin 1/2017 ja hanke luovutetaan 9/2017.

As Oy Postipuuntie 1

Espoon Mäkkylässä sijaitseva pienkerrostalo saa uudet, perinteisin menetelmin uudistetut LVIS-tekniikan sekä märkätilat. Kohde alkoi 1/2017 ja luovutetaan 6/2017

As Oy Vähätuvantie 9

70 -luvun aikakauden kerrostaloon toteutetaan perinteinen putkiremontti joka aloitettiin 1/2017 ja luovutetaan 8/2017. Samaan aikaan taloyhtiön ikkunat vaihdetaan ja yhtiön entiselle parkkialueelle nousee uudiskerrostalo.

As Oy Kotikontu

Yksi Helsingin helmistä saa uuden talotekniikan ja samalla märkätilat päivitetään vastaamaan nykyajan tarpeita. Kohteen kellaritilat ja sauna uudistetaan. Myös pihakannen rakenteet korjataan ja uudelleen järjestellään. Kohde alkoi syksyllä 2016 ja valmistuu kesällä 2017

Vattuniemenkatu 10

Kohteessa korjataan ja uusitaan sadevesi- ja salaojajärjestelmiä ajalla 1/2017-6/2017


Adison Oy vahvistaa työnjohtoa ja organisaatiota

Adison Oy vahvistaa työnjohtoa ja organisaatiota vastamaan kasvavia haasteita sekä liikevaihtoa. Olemme palkanneet uuden projektipäällikön, joka aloittaa 2-3/2017. Hänellä on pitkä kokemus erityyppisistä korjausrakentamisen projekteista, erityisesti linjasaneerauksesta ja tulee vahvistamaan osaamisellaan entisestään vahvaa korjausrakentamisen organisaatiotamme.

Olemme vahvistaneet linjasaneeraustöiden organisaatiota palkkaamalla työnjohtajan 1/2017 alkaen. Hän ottaa vastatakseen linjasaneeraustyömaiden työnjohtoa ja organisointia. Tämän lisäksi uusi projektisihteeri on palkattu 1/2017 alkaen. Hän tulee vahvistamaan Adisonin ennestään vahvaa asiakaspalvelua, työmaaorganisointia sekä tiedottamista ja suunnittelua.

Adisoniin on jälleen palkattu myös lisää operatiivisia osaajia niin lvi- kuin rakennusosastolle. Tavoitteenamme on olla  tarvittaessa ”omavarainen” jos tilaajan tahtotilana on painoarvo oman työvoiman käytössä. Tämä ei tietysti sulje pois tai syrjäytä hyväksi todettuja ja koettuja alihankinta/yhteistyö kumppaneita.


10-12/2016

As Oy Lentokapteenikuja 4 ja As Oy Pääskynpesä luovutettiin tyytyväisille tilaajille 10/2016.
 
Muutamien työmaiden osalta edetään aikataulujen mukaan ja luovutetaan tilaajille vielä loppuvuodesta 2016 ja tuotanto jatkuu vahvana myös vuodelle 2017

Uudet kohteet:
As Oy Postipuuntie 1, As Oy Urkupillintie 7 sekä As Oy Vähäntuvantie 9 ovat  alkuvalmisteluissa ja alkavat asuntojen osalta 1/2017

Uusista hankkeista neuvotellaan usealla eri rintamalla ja tulevaisuus 2017 eteenpäin näyttää täyttyvän varsin nopeasti.

Uutta henkilökuntaa on tulossa vuodenvaihteessa, niin työnjohtoon kuin operatiiviselle puolelle, olemme vakaalla kasvun tiellä.


7-9/2016
Uutta Voimaa Adisonin henkilöstöön

Toni Pesonen aloitti heinäkuussa työnjohdon harjoittelijana ja tulevaisuuden työnjohtajana. Toni on työmaiden tukena ja apuna samalla kun valmistuu teknisestä ammattikorkeakoulusta.

Mikko Huikarin saimme palvelukseemme elokuun alussa. Lvi-insinööri Huikarin vastuualueena on koordinoida lvi-projektipäällikkönä kohteidemme lvi-töiden ohjausta/valvontaa sekä toimia ostojen hallinnassa.

Ensio Ryynänen vahvistaa työmaidemme johtoa. Ensio aloitti tehtävässään 15.8.2016 ja hänellä on pitkä kokemus alalta ja on viimeksi toiminut mm. teknisenä isännöitsijänä. Ension myötä saamme mm. näkemystä linjasaneeraukseen tilaajapuolen näkövinkkelistä katsottuna.

Toivotamme miehet tervetulleeksi ryhmäämme!


7-9/2016
Vanhoissa kohteissamme myös tapahtuu

As Oy Lentokapteeninkuja 4 sekä As Oy Pääskynpesän erittäin vaativat erikoiskohteet lähenevät valmistumistaan ja kohteet luovutetaan tilaajille 10/2016.

As Oy Mursun Museokadulla oleva arvokiinteistön saneeraus etenee aikataulussa, vaikka hankkeen sisällä on ollut useitakin haasteita. Kohteen valmistuminen on suunnitelman mukainen vuodenvaihde 2016-17.

As Oy Keinutie 7-9 tavoitehintainen 216 asunnon projektinjohtourakka RK(ryhmäkorjaus) -hanke etenee aikataulun mukaisesti ja tuotannollisesti kohteen puoliväli saavutetaan vuoden vaihteen tietämissä.


7-9/2016
Uusia kohteitamme

Helsingin Mäkkylässä ja Konalassa on alkamassa kaksi uutta kohdetta vuoden vaihteen jälkeen ja näissä on yhteensä noin 80 asuntoa. Kohteet valmistuvat kesä-syksy akselilla 2017.

As Oy Urkupillintie 7 Helsingin Kannelmäessä alkavat työt asunnoissa vuoden vaihteessa, kohteessa on 94 asuntoa, joissa kylpyhuoneet uusitaan lvis-tekniikoineen. Kohde valmistuu syksyllä 2017.

As Oy Kotikontu, arvokiinteistö Helsingin sydämessä.
8/2016 alkaen kiinteistössä tehdään perinteinen linjasaneeraus sekä merkittävät muutos- että korjaustyöt kellaritiloissa ja piha-alueilla. Kohde valmistuu syksyllä 2017.


2/2016
Uusia kohteitamme, joita lähdemme innolla toteuttamaan!

As Oy Pääskynpesä
Espoon Olarissa sijaitseva usean erillisen pienkerrostalon muodostama vaativa kohde, joka alkaa huoneistoiden osalta 4/2016. Kohde toteutetaan perinteisellä menetelmällä, jossa koko kiinteistön LVIS-tekniikka uusitaan vastaamaan tämän päivän vaateita. Kohteen erikoisuutena voidaan pitää mm. useissa huoneistoissa olevaa uima-allasosastoa ja huoneistokohtaisia isoja sauna/kph-tiloja. Kohde valmistuu 10/2016 .

RK-Keinutie 7 ja 9
Itä-Helsingissä sijaitseva kahden erillisen taloyhtiön ryhmäkorjaushanke, jossa yhteensä 216 huoneistoa. Kohteessa kolme erillistä, kolme portaista, kahdeksan kerroksista taloa. Kohde toteutetaan perinteisellä korjausmenetelmällä, mutta tavoitehintaisena projektinjohtourakkana. Asunnoissa aloitetaan 4/2016 ja koko kohde valmistuu kesällä 2017.

9/2015
Olemme saaneet neljä uutta kohdetta joiden tuotanto ajoittuu 9/2015 – 12/2016

Tapiolassa on käynnistynyt kolmiportaisen kerrostalon linjasaneeraus, tässä hankkeessa on huoneistokohtainen läpimenoaika vain 6 viikkoa. Adison Oy.n tavoitteena on päästä tuotannossa 4 viikon läpimenoaikaan. Tämä perustuu Adison Oy.n kehittämään tuotantomalliin ja tätä tullaan pilotoimaan alkuvuodesta 2016

Merellisessä Munkkiniemessä on käynnistynyt pienkerrostalon perinteinen putkisaneeraus, jossa tehdään merkittävät perusparannukset arvohuoneistoihin. Koko talo valmistuu asukkaiden käyttöön jouluksi 2015

Helsingin Kannelmäessä käynnistyi elokuussa kahden kerrostalon kompleksi jossa tehdään uusi tekniikka taloyhtiön tiloihin jolla yhtiö valmistautuu sujuvaan ja nopeaan huoneistokohtaisiin saneerauksiin. Samalla uusitaan kaikki tekniikkaliittymät ja saneerataan yhtiön sauna sekä pesulatilat.

Helsingin keskustassa on alkanut 9/2015 vuosisadan alun ison kiinteistön perinteinen linjasaneeraus, tässä  kaikki lvis-tekniikka uusitaan sekä kaikki liiketilat saneerataan myös asuntojen märkätilat uudistetaan tehden uusia tilajärjestelyjä. Kohteeseen rakennetaan uusia asuntoja ja kaikki yhtiön yleistilat uudelleen järjestellään ja saneerataan vastaamaan kiinteistön tämän päivän tarpeita.

8/2015
As Oy Lehtisaaren Salpa valmistuu ajallaan. Helmikuussa 2015 alkanut 168 as.huoneiston 6:n erillisen kerrostalon kokonaisuus tehtiin perinteisellä putkiremontilla 8:ssa kuukaudessa.

6/2015
As Oy Pirjolax valmistui kolme viikkoa etuajassa saavuttaen erinomaisen lopputuloksen ja asukastyytyväisyyden.
As Oy Lehtisaaren Salpa etenee ajallaan ja helmikuussa asuntojen osalta aloitetussa hankkeessa asuntoja on valmistunut asukkaiden käyttöön jo 96kpl.
Molemmat linjasaneeraushankkeet tehdään perinteisellä tavalla.

5/2015
Projektisihteeriksi on palkattu Sissi Silovaara. Sissillä on myös sisustussuunnittelun koulutus ja hän tulee vastaamaan lisäksi asukasrajapinnan yksilöllisistä osakastarpeista sekä niiden suunnittelusta.

4/2015
Projektisihteeriksi Adison Oy.lle on siirtynyt Janika Lehtinen. Janikalla on vankka kokemus vastaavista tehtävistä ja tulee vastaamaan haastavien kohteiden asukasrajapinnasta.

3/2015
Korjausrakentamisen yhtenä tunnetuimpana johtohenkilönä, yli 30 vuoden kokemuksella varustettu  Juha Silovaara siirtyy Adison Oy:lle toimialajohtajaksi. Juhan panoksella Adison Oy:n odotetaan kasvavan yhdeksi merkittävämmäksi korjausrakentajaksi alueellisesti sekä valtakunnallisesti. Vastuualueenaan hänellä on koko korjausrakentamisen kehittäminen, ohjaus sekä operatiivinen toiminta. Yhteystiedot: juha.silovaara@adison.fi

2/2015
Adison Oy vahvistaa LVI-osaamista ja valvontaa. Yhtiön Lvi-projektipäälliköksi on palkattu Mikko Lätti, jonka vastuualueenaan tulee olemaan lvi-töiden johto, ohjaus sekä omavalvonta. Yhteystiedot: mikko.latti@adison.fi

2/2015
Uusia työmaita päätoteuttajana aloitetaan:
As Oy Lehtisaaren Salpa
As Oy Pirjolax

2/2015
Adison Oy vahvistaa projektijohtamista. Yhtiön palveluksessa aloittaa työmaamestari Mika Tuominen, jolla on 15- vuoden kokemus eri ikäisten ja kokoisten työmaiden vastuujohtamisesta. Yhteystiedot: mika.tuominen@adison.fi

1/2015
As Oy Harjuviita luovutettiin tyytyväiselle tilaajalle tammikuun 2015 lopussa. Vaikka kohde oli haastava ja aikataulu nopeutettu, työstä suoriuduttiin suunnitelmien mukaisesti. ”Adison Oy osoittautui luottamuksen arvoiseksi joka osa-alueella, niin nopeuden, laadun sekä kustannusten pitävyyden ja asukaspalvelun kannalta”.

1/2015
Adison Oy vahvistaa julkishallinnon palvelusektoria projektipäällikkö Markku Viiperillä. Markun tehtävänä on vastata kaikista julkishallinnon kohteista, toimialueenaan koko Suomi. Yhteystiedot: markku.viiperi@adison.fi

1 / 2015
Hallintopäälliköksi on nimitetty  Satu Höglund. Sadulla on 20 vuoden kokemus korjausrakentamisen taloushallinnosta ja asukastiedottamisesta. Yhteystiedot: satu.hoglund@adison.fi

28.08.2014
As oy Harjuviita1, Tapiolassa Alvar Aallon suunnittelemat 2:n kerrostalon linjasaneeraushanke etenee nopeutetulla menetelmällä.

22.08.2014
As Oy Vaskirinteen perinteisen putkiremontin 216 asuinhuoneistoa valmistuu ajallaan.

18.08.2014
Adison Oy:n projektinjohto vahvistuu kahdella kovanluokan ammattiosaajalla. Janne Kotipelto ja Ossi Moberg toimivat aikaisemmin EMC-Ematorissa työmaapäällikköinä. Toivotamme heidät tervetulleiksi ryhmäämme.